Auto’s importeren uit België

Auto Importeren uit België

Van alle auto’s die elk jaar weer naar Nederland geïmporteerd worden, komt ongeveer 80% uit Duitsland. De overige 20% van de geïmporteerde auto’s wordt uit andere EU landen of uit Amerika geïmporteerd.

Het grootste deel van de geïmporteerde auto’s komt dus uit Duitsland.

Maar er zijn ook veel voordelen bij het importeren van een auto uit België.

Waarom een auto Importeren uit België?

  • De auto’s die geïmporteerd worden uit België zijn vaak voordeliger dan vergelijkbare auto’s in Nederland.
  • De auto’s in België zijn over het algemeen rijker uitgerust.
  • De auto’s hebben vaak een lagere KM stand.
  • In een groot deel van België spreken ze Nederlands, dat maakt de communicatie makkelijk.
  • In België werkt men met de Car-Pass. Dat is de Belgische Nationale Auto Pas. Dit geeft dezelfde zekerheden over bijvoorbeeld de KM stand als in Nederland.
  • Het is niet ongebruikelijk om in België een technische keuring bij de auto te vragen. Dan wordt bij een onafhankelijke instantie de auto technisch gecontroleerd.

Er bestaat vaak een misvatting over de fabrieksgarantievoorwaarden van auto’s die geïmporteerd zijn uit België. Voor de auto’s die geïmporteerd worden uit België gelden dezelfde garantievoorwaarden die ook van toepassing zijn op auto’s die gekocht zijn in Nederland.

Wat houdt men dan nog tegen om een auto te importeren uit België?

Bij het importeren van een auto uit België zijn er bepaalde regels van toepassing en dit brengt meer administratieve handelingen met zich mee.

Maar dat weegt zeker niet op tegen de voordelen om een auto te importeren uit België.

Wij van Auto Importeren.eu kunnen u assisteren of alles voor u regelen bij het importeren van de door u gewenste auto. Mocht u nog vragen of twijfels hebben of een auto importeren uit België iets voor u is, neem dan gerust contact met ons op.