Werkwijze

Gemakkelijk in 6 stappen uw auto importeren!

1. Auto zoeken

U kunt bij ons een zoekopdracht indienen. Op basis van die zoekopdracht selecteren wij uit het aanbod op de Europese markten de perfecte auto voor u. Hierbij wordt op basis van uitrusting, prijs en kwaliteit zorgvuldig gekeken welke auto de beste waarde voor uw geld levert. U kunt natuurlijk ook zelf een auto zoeken op bijvoorbeeld het internet. Als u de keuze heeft gemaakt voor uw wensauto, dan maken wij op basis van het door u gekozen importpakket een kostenberekening. Dan weet u precies wat de kosten zullen zijn om de auto (geheel volgens de regels) te importeren en bij u voor de deur af te leveren.

2. BPM Berekening

In de hiervoor bedoelde kosten is ook de BPM, die u moet betalen over de waarde van de geïmporteerde auto, opgenomen. De BPM is tegenwoordig op meerdere manieren te berekenen. Bij de vaststelling van de BPM maken wij meerdere berekeningen om te kijken welke BPM- berekening het voordeligst is voor uw auto. Omdat wij onze berekening altijd goed onderbouwen, verwachten wij een snelle acceptatie door de douane.

3. Afspraken vastleggen

Na overeenstemming over de prijs met de verkopende partij van de auto en nadat de benodigde papieren gecontroleerd zijn, moet de auto naar Nederland gehaald worden. Heeft u nog twijfels over de staat van uw auto, dan kunnen wij een aankoopkeuring voor u regelen, voordat u definitief overgaat tot kopen. Bij de aankoopkeuring wordt er gekeken wat de technische staat van de auto is, of de auto in het verleden schade heeft gehad en of er reparaties aan de auto moeten worden verricht. Daarvan krijgt u een overzichtelijk rapport.

4. Transport & import

Nu moet de auto naar Nederland getransporteerd worden. Wij bespreken of u zelf de auto gaat halen of dat wij uw auto veilig en verzekerd transporteren naar Nederland. Als u zelf de auto wilt ophalen, kunnen wij exportkentekens voor u regelen met een WA-verzekering of u kunt een autotransporteur of een aanhangwagen huren. Wij kunnen op 2 manieren uw auto transporteren naar Nederland. Wij kunnen de auto laten ophalen met een vrachtwagen. Of u kunt gebruik maken maken van ons snel-transport voor auto’s onder 1500 KG. Dan wordt uw auto door ons persoonlijk binnen 3 werkdagen opgehaald. Doordat wij de auto persoonlijk ophalen, kunnen wij altijd nog een laatste inspectie doen van de auto. Dan kijken wij of de auto overeenkomt met de beschrijving van de verkopende partij. Nadat wij de inspectie hebben gedaan, nemen wij indien gewenst nog even contact met u op om alles door te spreken. Nadat we van u akkoord krijgen, nemen wij de auto voor u mee naar Nederland. Omdat wij zelf ter plaatse zijn, kunnen wij ook de betaling voor u doen.

Let op!

In verschillende landen gelden verschillende regels ten aanzien van de mogelijkheid voor Nederlandse particulieren en bedrijven om een auto contant te betalen. Zo weten wij ook uit ervaring dat het lang kan duren voordat uw geld wordt teruggestuurd, als u op het laatste moment afziet van de koop.

5. Invoeren

Als uw auto naar Nederland is geïmporteerd, bent u verplicht om de auto te stallen op eigen grond, want zonder kenteken mag de auto niet op de openbare weg staan. Daar kunt u een flinke boete voor krijgen. Het is lastig om uw auto all-risk te verzekeren als de auto nog geen Nederlands kenteken heeft. Wij beschikken over een warme, droge en beveiligde ruimte waar we uw auto veilig kunnen stallen.

Nu uw auto in Nederland is, moet de auto worden aangemeld bij de RDW en de douane. Voordat u naar de RDW en de douane gaat, moet u de juiste papieren hebben ingevuld. De BPM kan op meerdere manieren worden berekend. Er moet goed gekeken worden, welke BPM-berekening het voordeligste voor uw auto is. Het is verplicht om BPM te betalen. Maar het is uiteraard niet de bedoeling dat u teveel BPM betaalt. Wij kunnen ervoor zorgen dat al uw papierwerk met de voordeligste, beargumenteerde BPM-berekening geaccepteerd wordt door de douane. Vervolgens kunt u zelf naar de RDW en de douane rijden met een eendagskenteken. U moet er wel rekening mee houden, dat het druk kan zijn bij de RDW en dat ze een beperkt aantal plaatsen per dag hebben voor het invoeren van auto`s. U moet vroeg aanwezig zijn en er rekening mee houden dat het een paar uur kan duren. Wij kunnen dit proces uiteraard ook voor u doen.

6. Aflevering

Nadat de aangifte is gedaan, moet u nog even geduld hebben. Uw kentekenbewijs wordt na een aantal dagen naar u opgestuurd. Na ontvangst van uw kentekenbewijs kunt u naar een erkend kentekenplaat-fabrikant gaan om uw kenteken te laten drukken. Nadat het kenteken is gemonteerd op uw auto en uw auto is aangegeven bij de verzekering, kunt u gaan genieten van uw nieuwe auto.

Al deze lastige en vooral tijdrovende zaken kunnen wij voor u uit handen nemen en uw auto in 2 á 3 weken afleveringsklaar hebben. Neem gerust contact met ons op via e-mail of via het contactformulier op de website.